Iskolánkban minden évben hatalmas előkészület előzi meg a következő tanévben beiratkozó elsősök fogadását.

    A leendő elsőseinknek már az iskolába lépés előtti tanévben játszóházakat szervezünk, ahol célirányos foglalkozások közben ismerkedhetnek meg a leendő tanító nénikkel. Nagyon fontos, hogy már ebben az időszakban kialakuljon egyfajta bizalmi kapcsolat, hiszen a legdrágább kincsüket fogják ránk, tanítókra bízni.

    A játszóházak januártól márciusig, havonta egyszer (szombatonként) lehetővé teszik, hogy a leendő elsősök és szüleik megismerkedjenek az iskolai környezettel, a leendő tanító nénivel, az osztályteremmel. Nagyon sokan már ismerősként jönnek, hiszen a nagyobb testvér, unokatestvér már ide jár, vagy járt. Vannak olyanok is, akik már hallottak az intézményről és azt a saját szemükkel is szeretnék látni, és olyanok is bekukkantanak hozzánk, akik nem ismerik az iskolát, de a kíváncsiságuk hozzánk vezette.

   A gyerekeket már a kapuban fogadják a tanító nénik, majd bevezetik őket és szüleiket egy közös helységbe, ahol az igazgatók bemutatkoznak, bemutatják a kollégákat. Ezt követően a gyerekek a tanító nénikkel elvonulnak az osztálytermekbe, ahol foglalkozáson vesznek részt. Alkalmanként egy-egy művésztanár is foglalkozik a gyerekekkel.