NTP-TFJ-21-0008 pályázat – A tudomány bennünk van!

Készült: 2021.06.25.

Támogatási időszak véghatárideje: 2022. december 31.

Elnyert támogatás összege: 1 150 000 Ft

Támogatás célja: tárgyi eszközfejlesztés

Beszerzésre került eszközök: 

6 db Artec robot készlet micro:bittel, 6 db Artec építőkészlet,  kivetíthető mikroszkóp, összeszerelhető Smartivity kísérletező készlet, 10 db zsebmikroszkóp, tanulói labor mikroszkóp készlet

Az eszközök várható hasznosulása: A robotok és építőkészletek intézményben tartott programozó szakkörök során, illetve alkalmanként digitális kultúra órákon kerülnek használatba. A foglalkozások alkalmával nem mindig szedjük szét a készleteket, előfordulhat, hogy a következő foglalkozáson is folytatható a feladat. A foglalkozásokon egy probléma felvetésével indul a munka. Ez alapján kell megtervezni és megépíteni a robotot és aztán a feladatnak megfelelően programozni. Ez után indul a robotbemutató, amikor leellenőrizzük a tanulók munkáját. Ha szükséges, korrigáljuk a programot. (Ennek előzménye, hogy a gyerekek már programoztak kész robotokat, ami segítségével megtanulhatták a programozás alapjait.) A mikroszkópok természettudomány illetve biológia órákon és tanórán kívüli, belső és külső helyszíni foglalkozások alkalmával kerültek használatba.

Robotika szakkör

A gyerekek sokkal érdeklődőbbek lesznek a programozás iránt, ha kézzel fogható eredménye van a munkájuknak. A robotika szakkörön ebben segítenek a microbitek és a robotok. A foglalkozások során – minimális támpontok adása után – a tanulóknak maguknak kell rájönni egy-egy probléma megoldására.

Természettudományi szakkör

A tanulói mikroszkópok segítségével saját kísérleteket, megfigyeléseket végeznek a szakkör résztvevői, a tanári mikroszkóppal a már kész preparátumok megfigyelését végezhetik el közösen a
természettudományi szakkör keretében.

Színes tank 

Ezt a robotot nagy büszkeséggel fejlesztgették 5. osztályos tanulóink 3 alkalmon keresztül. Az elején csak egyenesen tudott menni, de a végére már kanyarkövető fényszórója is lett 🙂 

Mindig egyre csak szebb és jobban működő járművek készülnek! 

Az Artec építőkészlet nagy előnye, hogy lehet játszani a színárnyalatokkal is, ahogy ezen és a többi építményen is látszik.

A lányok is kiveszik részüket az alkotásból. Végre a lányosabb színeket is használja valaki! 🙂 A sok tank mellett megjelennek a „cuki” robotok is!

A harmadikosokat is lázba hozták az építőelemek, először a cica, majd az ő kedvéért egy egér is megépült, szinte pillanatok alatt. 

Nagy műgonddal készült a lejtőmozgató szerkezet, szintén Artec elemekből.

A csodás építményeket programmal keltik életre a gyerekek.

Készülnek a téli pálya elemei. Itt éppen a távirányítós hókotrót próbálgatják a fiúk.

Az érdeklődő ötödikesek nagyon élvezték a mikroszkópos vizsgálatokat.

A microvilág rejtelmei – ahogyan még sosem látták előtte.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Mary Scott
Founder & CEO
Thursday, August 31, 2017
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
John Borthwick
Founder & CEO
Thursday, August 31, 2017
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.
Jane Bill
Founder & CEO
Thursday, August 31, 2017