Figyelem!!!

Tisztelt Szülők!

Miniszterelnök Úr péntek (március 13-án) este bejelentette, hogy új oktatási munkarend lép életbe. Tantermen kívüli, digitális munkarend lesz érvényben. Ennek értelmében a tanulók nem mehetnek az intézményekbe.
Nyomatékos kérés, hogy csak a járványügyi helyzetben nélkülözhetetlen dolgozók gyerekeit lehet felügyelni az iskolákban írásbeli kérésre!

A kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mintha otthon lenne a gyermek!!!

Alap esetben mindenkinek lemondjuk az étkeztetését. Különösen indokolt esetben, jelezze, ha igényli ennek megoldását 03.16-án 8-8.30-ig az iskola telefonján!

Kérjük, működjenek velünk együtt, hogy minél hatékonyabban tudjuk végezni a munkánkat és átvészeljük a mindannyiunk számára nehéz, ismeretlen és megterhelő időszakot!

A Kormány 1102/2020. (III. 14.) Korm. határozata a koronavírus miatt a köznevelési és szakképzési intézményekben új munkarend bevezetéséről:

A Kormány1. felhívja az emberi erőforrások miniszterét, valamint az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 51. § (4) bekezdésében foglalt hatáskörében eljárva – a köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény 7. § a), k) és l) pontjában foglalt intézményeket ide nem értve – valamennyi köznevelési intézmény és szakképző intézmény (a továbbiakban: iskolák) működési rendjét az alábbiak figyelembevételével határozzák meg:
a) 2020. március 16. napjától az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívüli, digitális munkarendben kerül megszervezésre;
b) a digitális munkarend olyan módon kerül meghatározásra, hogy annak keretében
ba) a tananyag kijelölése, a tanulási folyamat ellenőrzése és támogatása a pedagógusok és a tanulók online vagy más, személyes találkozást nem igénylő kapcsolatában történik,
bb) a tananyag tantermen kívüli, digitális munkarend keretében történő átadása alkalmas legyen a tanuló tanulmányi követelményeinek teljesítésére;
c) a b) alpontban foglaltak végrehajtása érdekében sor kerül módszertani ajánlás kiadására…

Itt tájékozódhatnak a törvényről és az intézkedésekről:
https://magyarkozlony.hu/dokumentumok/9421b74af54379d07ba8934a5fe3180c7f62d0be/megtekintes

A hét elején tájékoztatást nyújtunk a teendőkről, a tananyag átadásának megszervezéséről, az elvégzett munka ellenőrzésének, értékelésének módszeréről.

Megértésüket, együttműködésüket köszönjük!

Vezetőség